Okulumuz

Okulumuz

•  6 Temmuz 2021 Salı
  •  853 Görüntüleme

Büyük bir hızla değişen ve sürekli nüfusu artan bir dünyada, tarım sektörü alanı bizlere sıra dışı fırsatlar sunarken, üstün bir rekabet ortamı da oluşturmaktadır. Ülkemizin bu ortamda lider ve belirleyici bir role sahip olması, bu sektörün yetişmiş eleman ihtiyacından geçmektedir. Yola bu bilinçle çıkan TOGÜ, geleceğin ziraat mühendislerini bugünden yetiştirmeyi hedeflemektedir.

TOGÜ Ziraat Fakültesi akademik kadrosu ve Tarım ve Orman Bakanlığı uzman desteğiyle öğrencilerimizi geleceğe dünya standartlarında hazırlıyoruz. Okulumuzda son teknolojiye göre donatılmış laboratuvarlarda, sera ve üretim alanlarında deneyerek ve gözlemleyerek üretmek ve ürünü hizmete sunana kadar ki aşamaların tümü için teknoloji geliştirmenin temelleri atılmaktadır.

• Okulumuz Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü içerisinde bulunmaktadır.
  • Okulumuz, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile öğrenci almaktadır.
  • Okulumuzda öğrenim süresi Hazırlık + 4 yıl olmak üzere toplam 5 yıldır.
  • Yabancı dil ve uygulama ağırlıklı eğitim verilecektir. TOGÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu öğretim elemanları, TOGÜ Ziraat Fakültesinde alanlarında uzman akademisyenler ve yabancı öğrenciler eşliğinde yürütülecektir.
  • Okulumuzda yenilenebilir enerji kaynakları, bilişim teknolojileri, hassas tarım teknolojileri, tarımsal atıkların değerlendirilmesi, hasat sonrası ürün işleme teknolojileri, akıllı sera sistemleri gibi tarım teknolojileri alanında çalışmalar yürütülmektedir.
  • Ayrıca meyve-sebze, bağ ve süs bitkileri yetiştirme, bitki deseni, ekim sistemleri, tarım teknikleri, toprak hazırlığı, gübreleme gibi alanlarda teorik ve uygulamalı çalışmalar yürütülmektedir.

Burs Hizmetleri ve Yardımlar

Öğrenim gördükleri alanın devamı niteliğindeki Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin ilgili bölümlerini kazanan öğrencilere eğitim dönemlerinde TOGÜ tarafından burs sağlanacaktır.

Barınma Hizmetleri

Öğrencilerimiz 2020-2021 eğitim öğretim dönemi için Tokat yaprak tütün fabrikası alanında oluşturulan İmam Hatip liseleri kompleksindeki yurtlarda ayrılan 60 kişilik kontenjan ile parasız yatılı okuma imkanına sahip olacaktır.

Staj

Öğrencilerimiz, staj yapmakla yükümlüdür. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı birimlerde ve özel tarım firmalarında işyeri tecrübesi edinme fırsatına sahip olacaktır. Ayrıca öğrenciler

Erasmus+ mesleki eğitim hareketlilik projeleri ve TOGÜ Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında oluşturulacak projeler ile yurtdışında da staj yapabileceklerdir.

Sosyal Tesisler ve Spor Tesisleri

Kampüs Alanı içerisinde;

• Merkez Kantin

• Lokanta ve Kafeterya

• Çok Amaçlı Spor Salonu

• Açık ve Kapalı Spor Tesisleri (Basketbol, Voleybol ve Tenis)

• Suni Çim Futbol Sahası ve 1750 Kişilik Tribün

• Halı Saha

• Atletizm Pisti

• Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

• Banka Şubesi

• Market

• Öğrenci Butiği

Hazırlık Sınıfında;

• Haftalık 24 saat ingilizce

• Türk Dili ve Edebiyatı

• Matematik

• Bilgisayar Bilimi

• Beden Eğitimi

• Görsel Sanatlar

• Müzik

• Rehberlik ve Yönlendirme

dersleri yer almaktadır.

TAŞLIÇİFTLİK KÖYÜ MERKEZ MEVKİİ NO 51 MERKEZ / TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.